Open Hours
Mon - Fri:
8.00 am - 8.00 pm
Saturday:
9.00am - 6.00 pm
Sunday:
9.00am - 6.00 pm

DSG Tuning

DSG Tuning. … Wanneer je een auto met een DSG Bak laat chiptunen en de auto krijgt meer vermogen en koppel dan kan het zijn dat de auto meer koppel heeft dan de versnellingsbak aankan. Hierdoor kan de koppeling gaan slippen. Door de versnellingsbak dan ook te laten tunen voorkom je dit probleem. Een DSG bak is een moderne variant van een automatische versnellingsbak. Er is ten opzichte van een normale automatische versnellingsbak één groot verschil. Er zitten twee primaire assen en twee secundaire assen in een DSG versnellingsbak. Dit houdt in dat er een as is met de oneven versnellingen (1,3,5) en een as met de even versnellingen (2,4,6). Er zijn twee koppelingen aanwezig om deze assen te bedienen, maar het is wel zaak dat het vermogen daarvan juist is afgesteld. Hier kan chiptuning bij helpen. 

Waarom ook een DSG versnellingsbak laten tunen

De DSG versnellingsbak is al een stuk geavanceerder dan een normale versnellingsbak, maar kan uiteraard ook nog verbeterd worden. Een aantal redenen om uw DSG versnellingsbak te laten chiptunen.

 

  • Verhogen koppelbegrenzer en schakeldruk. Hierdoor kan de DSG versnellingsbak het motorvermogen beter overbrengen zonder verlies van duurzaamheid en stabiliteit.
  • Schakeltijd wordt geoptimaliseerd. Na chiptuning reageert de versnellingsbak 20 tot 30% sneller.
  • Automatisch opschakelen uitzetten. Hierdoor kun je in de S stand voorkomen dat je door automatisch opschakelen heen-en-weer vliegt in toerental, terwijl je in de D stand wel deze instellingen blijft behouden.

Bij Je Autochippen zijn we inmiddels bedreven in het behandelen van DSG automaten en we willen u dan ook graag helpen met het chiptunen van uw DSG automaat.